PYSZNE CIASTO Z CIECIORKI

SKŁADNIKI

  • 1,5 kubka ugotowanej cieciorki
  • 1 dojrzały banan
  • 1 małe jabłko
  • 3 jajka
  • 4 łyżki ksylitolu
  • aromat waniliowy – najlepiej naturalny
  • proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki
  • wiórki kokosowe- 3-4 łyżki
  • opcjonalnie jagody goji

PRZYGOTOWANIE

Ugotowaną cieciorkę blendujemy z bananem. Do masy dodajemy jajka, ksylitol, aromat, proszek do pieczenia. Dokładnie blendujemy. Na dużych oczkach ścieramy obrane jabłko i dodajemy do ciasta. Mieszamy dokładnie łyżką, a na koniec dodajemy opcjonalnie jagody goji i również mieszamy. Masę przelej do małej tortownicy (21cm) lub keksówki i posyp wiórkami kokosowymi 🙂 piecz w 185 stopniach, maksymalnie 45 minut, ale ciasto warto doglądać przez szybkę 🙂

Smacznego!

KALORIE

BIAŁKO

TŁUSZCZE

WĘGLOWODANY

BŁONNIK

CAŁOŚĆ

1188 kcal

5, 1 g

37,9 g

168, 9 g

38, 3 g

W 100 G

201 kcal

9, 3 g

6,4 g

28, 6 g

6, 4 g

Cieciorkowe orzeszki

Superfoods

Zupa krem z zielonych szparagów